Denna utsikt har dom ifrån sitt kök, otrol...

imag0109-1 (MMS)

Denna utsikt har dom ifrån sitt kök, otroligt fint! Igår var en hel dag på stan igen och spenderade en massa pengar. Köpte en vinter jacka som jag är super nöjd med. På kvällen spelade vi kort och drack vin. Idag är det städning på schemat och förberedelser för kvällen. Nu pannkakor!


Här sitter jag ensam i en soffa i ett fint...

imag0108 (MMS)

Här sitter jag ensam i en soffa i ett fint hus i Brokind och dricker en cider. Frugan i hushållet jobbar, mannen och min gubbe är i källaren och jobbar. Dom två söta busungarna sover sen ett tag tillbaka. Idag har de varit fullt ös på Ikea, vet inte hur många timmar vi var där men vi gick ut lite över 7000:- fattigare. Men vi har köpt en massa fint som jag är super nöjd med. Men nu dröjer de länge innan jag ska dit igen för oj vad jobbigt de är att gå där med en rastlös tjej som helst inte vill sitta i vagnen och jag som är dunder förkyld! Spännande att se vad morgon dagen har att erbjuda.


Nyår har vi tänkt fira i Linköping med någ...

imag0106 (MMS)

Nyår har vi tänkt fira i Linköping med några vänner och familj. Så nu sitter vi på båten och Isabelle är redan uttråkad när vi har åkt 10 minuter. Ha det bra!


Nu är det jul här i vårt hus!

Har haft en riktigt mysig jul med min och Robins familj/släkt. Dagen innan julafton var vi hemma vid mina föräldrar på julmiddag där även min syster o sambo var. Isabelle höll igång till halv tio och ändå var super glad och charmig.

Julafton började vi med att åka till Tingstäde hos Robins farmor och farfar och en massa mat. Isabelle fick jätte fina julklappar som hon lekte med tills en hund kom och störde henne. Så klart blev de Kalle Anka som jag först höll på att sova igenom för jag och Isa vilade på soffan en stund.
Kvällen spenderade vi hemma hos oss där mamma, pappa och min bror kom på middag och en massa bus med Isabelle. Hon fick fina julklappar av mina föräldrar och av Marica och Karin som vi tackar så mycket för!

Idag på juldagen har vi bara slappat och varit o handlat mat. Jo vi var på Rusta och köpte en julgran på rean som vi kan ha nästa år eftersom den vi har är bara på lån.






Massa köttbullar

Som tradition så lagar vi köttbullarna som ska med till Robins farmor och farfar på julafton och ikväll var Jonn och Frida här med. Vi böjade med att äta pizza sen rulla en massa köttbullar.


Garderob rensning

Haft en mysig dag hemma med min fina tjej idag och de är första gången denna vecka. Hon somnade i min famn och istället för att lägga in henne i sin säng och göra alla måsten så låg jag kvar i soffan och bara myste i en timme. Så jäkla mysigt som jag gör alldeles för sällan.

När jag väl kom igång igen gick vi in i Isabelles rum och gick igenom hennes garderob som jag har skjutit på ett bra tag. Hon har växt ur storlek 68 så nu var de fram med 74, våran stora tjej!

Lilltjejen har mer kläder än mig och Robin..

 

Det är ingen fara gumman, du har mer kläder

 

Vilken tur tänker Isa och kan börja le o skratta igen!


Börjar bli tjock!

Nu när jag är mammaledig så blir de mycket tid över på dagarna att göra exakt vad jag vill och då blir det ofta fika med vänner och familj. Det är jäkligt gott men riktigt onyttigt och jag ser hur jag går upp mer o mer i vikt men kan ändå inte sluta äta.. Igår var de fika i Tingstäde med två av mina favorit tjejer och då slank det ner en bulle så klart.

Jag har sagt så många gånger att jag ska sluta och äta allt onyttigt och bara hålla mig till helgen så jag kan unna mig nått gott men de går fan inte! Men efter jul och nyår ska jag verkligen försöka sluta äta så jag kan bli så smal som jag var innan Isabelle flyttade in i min mage. Önska mig lycka till......

Årets tomtetjej!

Vi hade turen att få en gratis fotografering på öppna förskolan Myllan för några veckor sen så då klädde jag upp henne i den finaste tomteklänningen och luva. Vi gjorde super fina julkort med henne som vi har gett till familj och vänner. Tänkte vänta till julafton för att lägga upp bilden men klarar inte hålla mig längre..




Jag har även amält henne till omslagstävling för tidningen "Vi föräldrar" klicka HÄR för att rösta på henne!

Vi tar en promenad i det mysiga vädret.

imag0101 (MMS)

Vi tar en promenad i det mysiga vädret.


Julfika!

Ser alltid fram emot det här, det årliga julfikat på bageriet. Dom andra åren när jag har jobbat så är jag spänd hela dagen och bara väntar o väntar på att få komma ur arbetskläderna och sätta sig ner och bara mysa med alla arbetskollegor. Denna gång fick jag åka ut med min dotter och jag fick ändå den där känslan och de är så härlgt. Det bjöd på jultallrik och tårta och så gav vi en present till cheferna + förmännen. Vi fick en låda i julklapp full med allt möjligt och även en massor av kakor och bullar som alla bagare har bakat under dagen. Dom hade ingen vanlig produktion utan fick dela upp sig och baka vad dom ville, grymt roligt!


Fika!

Har haft beskök av en vän med hennes lilla son idag, var mycket trevligt. Helt plötsligt hade flera timmar gått och ändå hade vi inte pratat igenom allt vi skulle. Får göra om de snart! :)

Det har ju kommit lite snö idag men de försvann lika fort igen, i alla fall här i stan. Och blåsten har kommit tillbaka och de gillar inte jag. Snälla ge med snö så jag kan få lite julstämmning!!
Tänker på min kära pojkvän som cyklar till och från jobbet varje dag i detta oväder, han är duktig han!

Snart börja jobba igen?!

Jag och Robin har suttit nu i en timme och planerat föräldrarledigheten för 2012 och de är inte lätt.. Nu har vi kommit fram till nått om känns bra och de innebär att jag ska börja jobba i .... Ähh jag väntar med att berätta de tills jag har pratat med min chef på bageriet. Men jag tror de blir bra. Det är med väldigt blandande känskor när jag tänker på att börja jobba igen. På ett sätt är de förjävligt att inte vara med min dotter om dagarna men jag vet att hon kommer få de jätte bra hemma vid pappa. De blir skoj att träffa alla bagare igen och att få tjäna pengar!! Jag vill öka min inkomst som har varit väldigt liten nu i dessa månader.

Har snart varit hemma i 11 månader och tiden har gått fruktansvärt fort. Kommer ihåg känslan för ett år sedan när väntan var så stor inför våran lilla bebis. Ville inget annat än gå hem på havandeskapspenning (två månader innan födseln) så jag kunde vila upp mig och förbereda de sista innan de var dags. Nu är bebisen snart nio månader och kan så mycket och är så duktig på alla möjliga sätt. Och den mest charmigaste människa jag vet!


Isa slappar i stolen




Tydligen fjärde advent idag..

Det är julafton om mindre än en vecka och de känns som höst med allt regn och blåst.. Trodde faktiskt vi skulle ha snö vid de här laget men icke. Och vi har inte köpt en enda julklapp, panik! Skulle på stan igår men de blev aldrig av så de börjar kännas lite stressigt faktiskt! Tydligen ska vissa affärer ha söndagsöppet så vi tänkte gå in dit när Isabelle vaknar.

Jag känner mig inte alls laddad inför jul eller nyår men har inte heller orken att anstränga mig. Men samtidigt vill jag redan nu börja med att ge Isa mysiga traditioner så de blir drömmen för henne när hon blir äldre.







Efter att vi har sagt till Isa två gånger att hon inte får röra granen så håller hon sig borta från den vår duktiga tjej. Hon kan se men inte röra.


En gammal bild på mina älsklingar. Robin ...

imag0621 (MMS)

En gammal bild på mina älsklingar. Robin lät mig få sovmorgon till halv nio och de är guld värt. Då börjar morgonen bra! Vi har fått en hel del gjort idag här hemma och varit i några affärer. Marica och Janne kom förbi för att äta och bara slappa lite. Nu är de läggnings dags för Isabelle sen kan de nog bli en film tror jag. Hoppas ni har haft en mysig lördag!


Hittade denna bild på Maricas facebook, är...

Hittade denna bild på Maricas facebook, är ifrån julfesten med bageriet för nån vecka sen. Den finaste bagaren ever!!


Bild ifrån förmiddagen hemma vid mina förä...

imag0683 (MMS)

Bild ifrån förmiddagen hemma vid mina föräldrar.


Min fredag!

Facebook grupperna är grymt bra, köpte 8 bodys, 2 klänningar, 1 par byxor och en byx/kjol för 110:- Nu har Isa så hon klarar sig lite i storlek 74.






Åkte sen hem till min mamma och pappa och myste i nån timme. Roligt att se att hon kan leka med dom utan att jag behöver vara med, har varit ganska mammig och pappig ett bra tag så jag hoppas verkligen de är på väg att gå över.

Karin kom förbi med julklappar till Isabelle som hon blev väldigt nyfiken på



Är bara tvungen att visa den super fina strumpan vi köpte till Isabelle med hennes namn på.





Avslutning

Idag var det avslutning på babysimmet och de är med blandade känslor.. Det har varit super mysigt och Isabelle älskar de! Men de kostar över 100:- per gång alltså 30 minuter. Vi kom tillslut fram till att vi inte tänker fortsätta nästa termin. Vi har fått grunderna och vet att Isa inte är rädd för vatten iaf :)


Jag har skrivit förut att Robin pluggar ti...

imag0677 (MMS)

Jag har skrivit förut att Robin pluggar till BE körkort och igår klarade han uppkörningen! Grymt stolt över min fästman som klarade allt utan problem, han är bäst! Älskar dig hjärtat


Att vara mamma

Att vara mamma är något väldigt viktigt, lika viktigt som att vara pappa. Barnet litar blint på en att vi ska ta hand om henne, skydda ifrån allt ont och trösta när nått går galet. Hon vet att mamma och pappa finns i närheten och kommer alltid finnas där för henne. Det är sån mäktig kärlek mellan föräldrar och barn, det går inte att förklara.. Jag har vetat hur kärleken är till familj, vänner och pojkvän. Men när jag själv blev mamma till en underbart fin tjej så hände nått jag aldrig har varit med om, finner inte ord till den känslan. Alla som har barn vet vad jag menar och kärleken blir starkare för varje dag!




Tjejmys

Igår kväll kom Tillie, Marica, Karin och hennes stora son Olimar på besök hemma vid mig. Robin åkte iväg så jag och tjejerna fick vara själva. Åt super god mat ifrån Joda och bara myste. Snälla Karin färgade håret på mig samtidigt som Isabelle blev riktigt ledsen. Sjukt jobbigt att höra henne gråta hysteriskt när jag inte kan krama om henne.. Men förutom de var de en härlig kväll med dom bästa!

Vackra Karin :) (Säg till om jag ska ta bort bilden)

 


Har haft fina Agnes på fika hemma hos oss ...

imag0675 (MMS)

Har haft fina Agnes på fika hemma hos oss idag. Isabelle blev förtjust i henne och ville vara där hela tiden. Älskar att ha mina vänner nära och ikväll kommer det fler :)


Så fina!

När jag var på stan igår med Karin råkade vi glida förbi Kappahl och kolla in barnavdelningen och hittade dessa underbara jumpsuit för barn, fanns i Isabelles storlek också men 200:- tycker jag är dyrt!

Men man får väl drömma!?!



Skulle på stan idag o göra två saker, lämn...

imag0674 (MMS)

Skulle på stan idag o göra två saker, lämna tillbaka en overall på H&M och köpa vantar till mig själv. Slöt med att jag gick på stan med Karin och fikade på McDonalds, blev inga vantar denna gång.


Jag har för mig att söndagar ska vara en v...

imag0670 (MMS)

Jag har för mig att söndagar ska vara en vilodag men inte här hemma.. Städa, handla, fixa, fika och pynta julgran. Fick låna denna söta gran ifrån Tillie, snälla hon. Jag vet att det är tidigt men jag älskar julen!


Var på stan idag med mina två favoriter oc...

imag0668 (MMS)

Var på stan idag med mina två favoriter och shoppade lite nödvändigheter och hamnade tillslut på Babyproffsen. Vi har tänkt att köpa en ny bilstol till henne så Robin kollade att hon verkligen satt kvar vid en eventuell krock. Denna stol fick klart godkänd (dock den enda stolen vi testade) På kvällen åt vi fläskfile potatisklyftor och dragonsås, blev riktigt gott. Tack igen Marica för receptet :) Såg den senaste Transformers och jag somnade när de var kanske 45 minuter kvar och det var super mysigt för de var i Robins famn. Älskar denna man :)


Bus ungar!

Har sagt på skämt att jag kan sitta hela dagarna för att se vilka som går in i affären kometen och igår natt började de hända saker. Var ett gäng killar som stog och hängde vid ingången och verkade allmänt dryga. Jag bara väntade på att dom skulle kasta en sten genom rutan men så långt gick de inte. Utan dom drog ut reklam skyltarna mitt i vägen så ingen bil kunde komma förbi. Sen sprang som snabbt iväg och inväntade bilar. Vilka bus ungar!


Taco fredag med syskonen Boman.

imag0663 (MMS)

Taco fredag med syskonen Boman.


Har haft goa vänner på fika halva dagen, r...

imag0658 (MMS)

Har haft goa vänner på fika halva dagen, riktigt mysigt! Blev en massa prat om allt o inget och en massa bus ned Isabelle.


Födelsedagsfirande igen!

Min mamma och pappa kom på kvällen för att fira Robin eftersom dom inte kunde den kvällen han fyllde år. Var en massa kakor och tårtor kvar så dom klagade inte.

Om ni undrar så ska INTE Isa få en lussebulle, utan ett russin! Inge sånt onyttigt för våran tjej.

 

Siktet är inställt


Fönstergluttare!

Snälla Frida kom hem till oss på eftermiddagen för att umgås lite med oss innan jag skulle iväg till Hansa Hälsan på hälsokontroll genom jobbet. Mitt i mellamålet började de hända saker utanför lägenheten. Några byggare skulle flytta en container så de stog vi och smygtittade på. Dom var ruskigt nära en annan bil men de gick bra.

 




Karin över på fika

Hade egentligen tid på Bvc idag men de blev ändrat till nästa vecka så då hade jag Karin och Zigge på fika istället. Fick ju en massa tårta över ifrån igår så de måste vi bli av med innan det blir dåligt. Hör av er om ni är sugna på fika!

Isabelle står vid balkongdörren och väntar på Karin och Zigge

 

Fina Karin

 

Sötisarna leker med varandra, ibland lite för hårt bara..


Grattis älskling!!

Världens bästa sambo, fästman och pappa fyller år idag, hela 28 år! Det firade han genom att gå till jobbet på morgonen och jag fixade här hemma innan hans familj skulle komma på kvällen. Det bjöds på kakor, tårtor o kaffe/läsk. Han fick en egen bamse smörgåstårta :)

Isa håller i sladden medans mamma dammsuger

 

Fick filmen "Robin Hood" av Frida


Leker med fammo och den fin fina bilen


 

Stort tack till ni som kom hit ikväll och firade Robin!


Gardiner

Nu har vi äntligen gardiner uppe i vardagsrummet efter en hel del slit, svett och frustration! Efter vi tvättadedom var de nästan omöjligt att stryka dom raka.. Det är lite tjockare tyg + dåligt strykjärn = Lååång tid.
Snälla svämmo var här ikväll och hjälpte oss att sy upp gardinerna så de inte ligger och släpar på golvet.

Jag ville ha lite tjockare öljettgardiner eftersom solen ligger rakt på i vardagsrummet och de fanns inte såna som jag ville ha på den här ön så klart. Men min snälla bror med familj köpte med sig ifrån IKEA när dom kom ner till oss i helgen.


Dessa gardiner blev de, ni får nöja er med lånad bild så länge!

 


Julbak!

Har äntligen bakat mitt advets fika, alltså lussekatter och pepparkakor. Jag är inte så duktig på att baka och de brukar sluta i katastrof men de gick okej dena gång. Dom ser kanske inte så fina ut men smakar som dom ska.














Härlig lördagskväll med familjen

Fast jag tog de lugnt i fredags på julfesten så var jag ändå ganska sliten och trött när Isa vaknade vid fem på morgonen.. Men underbara Robin tog henne så jag fick sova vidare lite. Han hade varit på Visby Hotell på julbord och de var en bra kväll där med.

Vi fixade och donade hela lördagen så vi kunde ha de fint här hemma tills min bror och hans familj + min mamma och pappa skulle komma på middag. Jätte roligt att ha dom här och de bästa är att jag får träffa min brorson och Isabelle sin kusin. Blev en lyckad kväll fast vi hade lite övertrötta och griniga barn. Ser fram emot nästa gång!


Julfest 2011

I december månad har vi julbord med bageriet varje år och det ser dom festa fram emot. Detta år var vi på Frimis tror jag de hette. Mysig lokal i innerstan med god mat och underhållning av bl.a Annen. Vi började med att dricka lite hemma vid Sara för att få upp stämmningen lite och redan då kände vi att det skulle bli en bra kväll.
Dom flesta bagarna var med och de var riktigt skoj, en grym kväll som vi avslutade på Surfers. Jag gick hem en stund innnan klockan blev ett eftersom jag visste att jag och Robin hade mycket att göra under lördagen.

Tack mina vänner för en mysig julfest, hoppas de kommer en till! Marica har bilderna så därför kan jag inte lägga upp nån här :)

Nu är julfesten igång :)

imag0652 (MMS)

Nu är julfesten igång :)


Torsdags mys!

Kom ju på att vi har julfest med bageriet imorn med BAGARNA så jag fick dra en snabbis på stan när Robin hade slutat jobbet. Hittade en klänning/tunika som jag tror jag ska ha imorn. Väldigt sällan jag går på stan och när jag väl gör de har jag Isa med mig så de var härligt att bara gå själv.

Har Frida på middag och mys ikväll o har ätit god mat. När jag la Isa för natten började dom skruva ihop hatthylla, skohylla och bänken till hallen. Duktiga dom!

Lilltjejen fick en leklåda som hon både kan sitta på och gå med.



RSS 2.0